20 sports gk questions and answers for kids

Most, if not all, high school kids are provided with some sports activities for their physical fitness alongwith academics which also strengthen their mental fitness. so for that to explore more about sports here are some basic sports gk questions and answers.

Sports gk questions and answers for kids

Q1. Sultan Azlan Shah Cup is associated with which sports?

Ans: Hockey

Q2. Usain Bolt a famous sports personality is associated with?

Ans: Athletics

Q3. National Sports Day is celebrated on ……………………..

Ans : 29th August

Q4. N Kunjarani Devi ia a famous sports personality, associated with …………………….

Ans: Weightlifting.

Q5. Which one of the following is the oldest Grand Slam of the world?

Ans: Wimbledon.

Q6. Santosh Trophy is related to ……………… 

Ans: Football

Q7. The first world cup of Cricket was held in ………………… 

Ans: 1975

Q8. Arjun Award was introduced in the year …………………. 

Ans: 1961

Q9. Tiger Woods is a famous …………………..

Ans: Golf Player

Q10. Ranji Trophy is associated with …………….

Ans: Cricket

Q11. Bull fighting is the national game of ……………….

Ans: Spain

Q12. Ryder Cup is associated with …………………..

Ans: Golf

Q13. Durand Cup is associated with ……………………

Ans: Football

Q14. What is the new name of Feroz Shah Kotla ground?

Ans: Arun Jaitley Stadium

Q15. Who won the first T20 World Cup?

Ans: India.

Q16. Who is the first Indian Woman to win a medal in Badminton at the Olympics………

Ans: Saina Nehwal

Q17. How many players are there in a Kabbadi Team?

ANs: 7 players on ground and 12 players in total

Q18. Which Indian Cricketer was given the title Tiger?

Ans: Mansur Ali Khan Pataudi

Q19. Hook pass terminology belongs to which sports?

Ans: BasketBall

Q20. Naidu cup belongs to which game?

Ans: Chess

Sports gk questions and answers pdf for kids will come with other questions to learn which help you in sports quiz competition.

Gk questions about UAE Read More

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: