99 easy general knowledge questions and answers

Here are some common filtered “99 easy general knowledge questions and answers” that a school going kid must know to develop his IQ shack.

general knowledge questions for kids with answers.

gk questions with answers – General Knowledge (gk) quiz for schooling kids.

99 easy general knowledge questions and answers

Here are below “Simple 99 easy general knowledge questions and answers” for kids of all class.

Q1. How many colors are there in a rainbow?

Ans. Seven 7 colors.

Q2. How many letters are there in the English alphabet?

Ans. 26 Letters.

Q3. How many days do we have in a week?

Ans: Seven (7)days.

Q4. In which direction does the sun rise?

Ans. East Direction.

Q5. Which month of the year has the least number of days?

Ans. February month.

Q6. Which is the largest mammal?

Ans. Blue Whale.

Q7. Which animal is known as the ‘Ship of the Desert?’

Ans. Camel.

Q8. How many consonants are there in the English alphabet?

Ans. 21 Consonants.

Q9. Which place is known as the roof of the world?

Ans. Tibet.

Q10. How many equal sides does an isosceles triangle have?

Ans. 2 sides.

Q11. Which is the most sensitive organ in our body?

Ans. Skin.

Q12. Name the most popular sport throughout the world?

Ans. Soccer.

Q13. Name the bird well known for its intelligence?

Ans. Owl.

Q14. Which is the continent with the most number of countries?

Ans. Africa.

Q15. How many strings does a violin have?

Ans. Four.

Q16. Which gas is most abundant in the earth’s atmosphere?

Ans. Nitrogen.

Q17. Which medical instrument is used for blood pressure of a human being?

Ans. Sphygmomanometer.

Q18. Which country is full of the animal named kangaroo?

Ans. Australia.

Q19. In which country the Statue of Liberty located in?

Ans. New York, United States.

Q20. Who painted the Mona Lisa?

Ans.  Leonardo da Vinci.

Q21. Who was Don bradman?

Ans . The famous Australian cricketer batsmen.

Q22. Who invented the telephone?

Ans. Alexander Graham Bell.

Q23. Which is the tallest waterfall in the world?

Ans. Angel Falls.

Q24. Which animal is called the king of the jungle?

Ans. The Lion.

Q25. What are the vowels of the English alphabet?

Ans. (A, E, I, O, U).

Q26. What is the capital of United States of America?

Ans. Washington, D.C.

Q27. What type of gas do plants absorb?

Ans. CO2 i.e (Carbon dioxide).

Q28. How many years are there in one Millenium?

Ans. 1000 years.

Q29. Which is the densest jungle in the world?

Ans. The Amazon rainforest

Q30. Which is the tallest mountain in the world?

Ans. Mount Everest

Q31. Who founded Microsoft?

Answer: Bill Gates and Paul Allen.

Q32. Which is the smallest continent?

Answer: Australia.

gk questions for class 1 to 8 with answers, gk questions for class, general knowledge for kids pdf, gk quiz for class kids.

Above article for “Simple 100 Gk Questions for schooling class kids with answers” hope will help you while preparing your competitive exams or any inter-school gk quiz for school kids competition. if you have any other query then you can comment and let us know your suggestions.

Related Topics General Question for class 5th grade kids with answers in english Read More

Related Topics General Question for class 6th grade kids with answers in english Read More

Top 25 GK Questions for schooling kids of class 7 Read More

5 thoughts on “99 easy general knowledge questions and answers”

  1. Pingback: General knowledge for kids age 10 easy gk questions - Gk For Kids

  2. Pingback: gk question for class 1 kids with answer - Gk For Kids

  3. Pingback: gk quiz questions for kids of class 9 with answers - Gk For Kids

  4. Pingback: what are the latest gk questions for primary kids students - Gk For Kids

  5. Pingback: gk questions about animals with answer - Gk For Kids

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: