General knowledge for kids age 10 easy gk questions

This article will help you in sorting some easy General knowledge(Gk) questions for kids of age 10 may be he/she is studying in class 3 or class 4.

General knowledge for kids age 10 easy gk questions gk for kids class 3

These are some of the “Gk questions for kids of class 3

Q1. Who is the current president of United States of America?

Ans: Joe Biden.

Q2. How many days are there in week?

Ans: Seven Days.

Q3. Which is the world’s most famous epic story?

Ans: The Lliad/The Odyssey.

Q4. Which fruit is the national fruit of US America?

Ans. Blueberry.

Q5. What is the process in which plants make food known as?

Ans: Photosynthesis.

Q6. Which is the biggest planet in our Solar System?

Ans: Jupiter.

 Q7. Who is the first woman to go to space?

Ans: Valentina Tereshkova.

Q8. Who wrote the drama “Julius Caesar”?

Ans: William Shakespeare.

Q9. Name three vegetables that grow under soil.?

Ans: Potato, Tapioca and Ginger.

Q10. What is the value of Pi?

Ans: 3.142.

Q11. What comes twice in a week, once in a year but never in a day?

Ans: Letter ‘E’.

Q12. How many days are there in week?

Ans: Seven Days.

Q13. Which is the world’s most famous epic story?

Ans: The Lliad/The Odyssey.

Q14. Who is the current president of United States of America?

Ans: Joe Biden.

Q15. Which fruit is the national fruit of US America?

Ans. Blueberry.

Q16. Which is the smallest insect in the world?

Ans: Fairyflies

Q17. Which is the national animal of Kenya?

Ans: Lion.

Q18. Who is the No 1 mathematician in the world?

Ans. Issac Newton.

Q19. Who was the america’s first president?

Ans: George Washington.

Q20. What is the scientific name for dog?

Ans: Canis lupus familiaris.

Q21. What is the scientific name for cat?

Ans. Felis catus.

Q22. Who was the first human?

Ans. Homo habilis

Q23. Who was the first prime minister of india

Ans. Pandit Jawaharlal Nehru

Q24. Which is the most flexible animal in world?

Ans. Sea Lions.

Q25. Who is the King od Saudi Arabia?

Ans. King Salman bin Abdulaziz

More Article Resources for other class kids

General Knowledge Questions with answers for school kids of age 10

Gk questions for kids of class 3, gk questions for class 3/4 with answers, gk questions for class, general knowledge for kids pdf, gk quiz for class 3 kids, easy gk questions.

Above article for “General knowledge for kids age 10 easy gk questions” hope will help you while preparing your competitive exams or any inter-school gk quiz for school kids competition. if you have any other query then you can comment and let us know your suggestions.

Simple 100 Gk Questions for schooling class kids with answers Read More

General Question for class 5th grade kids with answers in english Read More

General Question for class 6th grade kids with answers in english Read More

Top 25 GK Questions for schooling kids of class 7 Read More

Gk questions for kids of class 4 Read More

2 thoughts on “General knowledge for kids age 10 easy gk questions”

  1. Pingback: gk question for class 1 kids with answer - Gk For Kids

  2. Pingback: gk questions about animals with answer - Gk For Kids

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: