gk question for class 1 kids with answer

Every child should start learn some general concept knowledge when he/she comes to birth, so to guide the child with some few general knowledge options this article is specially is regarding entry level “gk questions for class 1 kids” who should know about science, english, and mathematics etc.

General Knowledge (gk) question for class 1 kids with answer

Q1. What is 2+2=

Ans. 4.

Q2. What is your eyes for?

Ans: to visualize( to see) .

Q3. How many days are in a week?

Ans: Seven.

Q4. How many letters are there in the English alphabet?

Ans: 26.

Q5. Which animal is known as the ‘Ship of the Desert?’

Ans: Camel.

Q6. What type of animal you see it to be:

gk questions how leopard look like

Ans: Leopard.

Q7. What is 3*3=

Ans: 9.

Q8. Alphonso Mango color is:

Ans: Golden-yellow color.

Q9. How many days are there in a year?

Ans: 365.

Q10. How many zeros are there in a one-thousand US dollar note?

Ans: 3 zeros.

Q11. Which is the biggest continent in the world?

Ans: Asia.

Q12. Which is the fastest land animal on earth?

Ans. Cheetah.

Q13. Which is the slowest land animal on earth?

Ans. Three-toed sloths.

Q14. Name the highest mountain in the world.

Ans. Mount Everest.

Q15. How many weeks are there in a calendar year?

Ans. 52 weeks.

gk questions for kids

general knowledge questions with answers for class 1 kids of age 3-5 years child,

gk questions for kids, simple gk questions for kids, easy gk questions for kids,

More Article Resources for other class kids to continue to class 3 Read More

General Knowledge Questions with answers for school kids of age 10

gk question for class 1 kids

Gk questions for kids of class 3, gk questions for class 3/4 with answers, gk questions for class, general knowledge for kids pdf, gk quiz for class 3 kids, easy gk questions.

Above article for “gk questions for kids of class 1” hope will help you while preparing your competitive exams or any inter-school gk quiz for school kids competition. if you have any other query then you can comment and let us know your suggestions.

Simple 99/100 Gk Questions for schooling class kids with answers Read More

General Question for class 5th grade kids with answers in english Read More

General Question for class 6th grade kids with answers in english Read More

Top 25 GK Questions for schooling kids of class 7 Read More

Gk questions for kids of class 4 Read More

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: