Gk Questions for class 5 kids with answers

Simple Gk Questions for class 5 with answers for schooling kids of class 5 grade general knowledge questions of science, technology, computers, history, Geography, current affairs and many more.

Gk Questions for class 5 kids with answers

Q1. Who gave the slogan “Do or Die”?

Ans: Mahatma Gandhi.

Q2. WWW stands for ?

Ans: World Wide Web.

Q3. What is the full form of Wifi?

Ans: Wireless Fidelity.

Q4. Who had invented the light bulb?

Ans. Thomas Elva Edison

Q5. The National Tree of India is?

Ans: Banyan Tree.

Q6. What is the full form of RAM?

Ans. Random Access Memory.

Q7. Who wrote ‘Discovery of India’?

Ans. Jawaharlal Nehru

Q8. Who is the Brain of Computer?

Ans: CPU ( Full form of CPU is Central Processing Unit)

Q9. Which is the largest continent in world?

Ans. Asia.

Q10. Who Wrote Ramayana?

Ans. Valmiki.

Q11. What is the cube root of 343?

Ans. 7.

Q12. Why are the plant leaves color are greenish?

Ans. Plant leaves are green in color due to presence of Chlorophyll.

Q13. Earth Day celebrated on?

Ans. 22nd April.

Q14. women’s day is celebrated on?

Ans. 8th March.

Q15. How many alphabets in english?

Ans. 26 letters.[From A-Z].

Q16. Name the tallest mountain in the world?

Ans. Mount Everest.

Q17. Name the Dwarf Planet in Solar System?

Ans. Pluto, Eris, Haumea, Makemake and Ceres.

Q18. Who invented computers?

Ans. Charles Babbage.

Q19. Which is the longest river in the world?

Ans. River Nile.

Q20. Which is the longest dam in the world?

Ans. Three Gorges Dam.

Q21. Which is the smallest dam in the world?

Ans. Inks Dam.

Q22. Which vitamin is water soluble?

Ans. Vitamin C.

Q23. Name the Vitamin which helps in clotting the blood?

Ans. Vitamin K.

Q24. Name the animal which have big eyes?

Ans. Tarsiers.

Q25. Who is the biggest animal in the world?

Ans. Antarctic blue whale.

quiz questions for class 5, gk quiz for class 5,general knowledge questions for class 5, general knowledge for class 5,

gk questions in english for class 5, gk questions for class 5 in english.

Above article for “Gk Questions for class 5 with answers” hope will help you while preparing your competitive exams or any inter-school quiz competition. if you have any other query then you can comment and let us know your suggestions.

7 thoughts on “Gk Questions for class 5 kids with answers”

  1. Pingback: GK Questions for Class 4 - gk quiz grade 4 with answers - Gk For Kids

  2. Pingback: gk questions for class 7- gk quiz for class 7 with answers - Gk For Kids

  3. Pingback: 99 easy general knowledge questions and answers - Gk For Kids

  4. Pingback: General knowledge for kids age 10 easy gk questions - Gk For Kids

  5. Pingback: gk quiz questions for kids of class 9 with answers - Gk For Kids

  6. Pingback: what are the latest gk questions for primary kids students - Gk For Kids

  7. Pingback: gk questions about animals with answer - Gk For Kids

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: