Gk Questions for class 6 kids with answers – gk quiz for class 6

Simple Gk Questions for class 6 with answers for schooling kids of class 6th grade general knowledge questions of science, technology, computers, history, Geography, current affairs and many more.

Gk Questions for class 6 kids with answers

general knowledge questions for class 6

Q1. Which are the colors in a rainbow?

Ans. Violet, Indigo, Blue, Green, Yellow, Orange, Red.

Q2. At which age Gautham Buddha got Nirvana?

Ans. 35.

Q3. Who is known as the father of history?

Ans. Herodotus.

Q4. Who was the first man to walk on the moon?

Ans. Neil Armstrong.

Q5. Who is the fastest man in the world?

Ans. Usain Bolt.

Q6. How many millimeters are there in 1m?

Ans. 1000 meters.

Q7. Which is the principal source of energy for earth?

Ans. Sun

Q8. Which is the largest country in the world area-wise?

Ans. Russia

Q9. Which is the largest populated country in the world?

Ans. China.

Q10. Who is the first president of india?

Ans. Dr. Rajendra Prasad.

Q11. Who was the first Prime Minister of India?

Ans. Jawaharlal Nehru.

Q12. What are the vowels in english?

Ans. a, e, i, o, u.

Q13. Who was the first historian of india?

Ans. Kalhana of Kashmir.

Q14. When was first satellite launched?

Ans. 4 October 1957, 7:28 pm

Q15. Which place is known as the roof of the world?

Ans. Tibet.

Q16. Which gas is most abundant in the earth’s atmosphere?

Ans. Nitrogen.

Q17. Which molecule contains three oxygen atoms present in atmospheric layers?

Ans. Ozone.

Q18. Which River in South America is the largest river by discharge volume of water in the world, and the disputed longest river in the world?

Ans. Amazon River.

Q19. Which is the largest saltwater lake in india?

Ans. Chilika.

Q20. Where is Mahanadi River situated?

Ans. Raipur district of Chhattisgarh.

Q21. In which state is Hirakud dam situated?

Ans. Odisha (Orissa).

Q22. Which country has the most zoos?

Ans. In United States of America (More than 2400 Zoos).

Q23. Which is the largest zoo in India?

Ans. Arignar Anna Zoological Park with more than 2500 species of flora and fauna.

Q24. Which is the largest Railway Station in India?

Ans. Gorakhpur Junction

Q25. Which is the largest Railway Station in World?

Ans. Nagoya Station, Japan.

quiz questions for class 6, gk quiz for class 6,general knowledge questions for class 6, general knowledge for class 6,

gk questions in english for class 6, gk questions for class 6 in english.

Above article for “Gk Questions for class 6 kids with answers” hope will help you while preparing your competitive exams or any inter-school quiz competition. if you have any other query then you can comment and let us know your suggestions.

Related Topics General Question for class 5th grade kids with answers in english Read More

3 thoughts on “Gk Questions for class 6 kids with answers – gk quiz for class 6”

  1. Pingback: gk questions for class 7- gk quiz for class 7 with answers - Gk For Kids

  2. Pingback: 99 easy general knowledge questions and answers - Gk For Kids

  3. Pingback: what are the latest gk questions for primary kids students - Gk For Kids

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: