gk-questions-for-kids-class-4

GK Questions for Class 4 – gk quiz grade 4 with answers

Here are some “gk sample questions for class 4” that could help your child to crack quiz for his grade 4 competition. The students and the individual of class 1 to 4 or of any grade could refer these gk questions for class 4 in english.

GK Questions for Class 4 - gk quiz grade 4 with answers

The below listings are of gk questions for class 4 with the answers.

Lets start Quiz for grade 4 general knowledge

Q1. What is Japan also known as?

Ans: The land of rising sun.

Q2. Which is the tallest building in the world?

Ans: Burj Khalifa, Dubai.

Q3. who was the inventor was the telescope?

Ans: Galileo Galilei.

Q4. Who was the first president of America?

Ans: George Washington.

Q5. Who was the first President of country India?

Ans: Dr. Rajendra Prasad.

Q6. Which is the smallest bird in the world?

Ans: Humming Bird.

Q7. Who was the author of the famous book Ramcharitramans?

Ans: Saint Tulsidas.

Q8. Which day is celebrated as Independence Day in United States of America?

Ans: 4th July.

Q9. Which day is celebrated as Independence Day in India?

Ans: 15th August.

Q10. Who wrote Ramayana?

Ans: Valmiki

Q11. Who wrote Mahabharata?

Ans: Ved Vyas.

Q12. Which country is largest in terms of population?

Ans: China.

Q13. What is the full form of ISRO?

Ans: Indian Space Research Organisation.

Q14. Name the country in the world to have no cinema theatres?

Ans: Saudi Arabia.

Q15. Who was known as Human Calculator making calculations fast?

Ans: Neelakanta Bhanu Prakash.

Q16. What is the full form of WHO?

Ans: World Health Organization.

Q17. How many oceans are there in the world?
Ans: 7 (Seven).

Q18. Which is the largest ocean in the world?
Ans: Pacific Ocean.

Q19. Where is mount Everest Located?
Ans: Nepal.

Q20. Name the biggest bird in the world

Ans: Ostrich.

Q21. Which is the largest island in the world ?

Ans: Greenland.

Q22. Who wrote discovery of India?

Ans: Pandit Jawaharlal Nehru.

Q23. Who won the ICC Cricket World Cup maximum number of times in cricket history?

Ans. Australia.

Q24. How many colors are there in rainbow?

Ans. Seven colors (7).

Q25. How many bones are there in whole Human skeleton?

Ans: 206 bones.

gk questions for class 4, gk for class 4, gk questions for 4th class, gk quiz for class 4
quiz questions for class 4, quiz for grade 4 general knowledge, quiz for grade 4.

Above article for “Gk Questions for class 4 kids with answers” hope will help you while preparing your competitive exams or any inter-school gk quiz for class 1 to 4 competition. if you have any other query then you can comment and let us know your suggestions.

Related Topics General Question for class 5th grade kids with answers in english Read More

Related Topics General Question for class 6th grade kids with answers in english Read More

1 thought on “GK Questions for Class 4 – gk quiz grade 4 with answers”

  1. Pingback: what are the latest gk questions for primary kids students - Gk For Kids

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: