gk-questions-for-class-7-with-answers

gk questions for class 7- gk quiz for class 7 with answers

Here are some “gk questions for class 7” help child to crack general knowledge quiz for his grade 7 competition. The students can refer these gk questions for class 5 to 7 with answers or of any grade could refer these gk questions for class 7 in english.

gk questions for class 7- gk quiz for class 7 with answers

gk questions for class 7 with answers – General Knowledge (gk) quiz for class 7

Q1. Name the India’s First Women Prime Minister of India?

Ans Indira Gandhi.

Q2. What does Big Bang Theory explain?

Ans: Origin of Universe.

Q3. Which day is celebrated as World Consumer Rights Day?

Ans. March 15.

Q4. Who is the author of ‘Wings of Fire’?

Ans: A.P.J. Abdul Kalam.

Q5. Which country is the largest producer of Coffee?

Ans. Brazil.

Q6.   Where are the HeadQuarters of UNESCO?

Ans.  Paris, France.

Q7. Which river crosses the equator twice?

Ans. Congo River.

Q8. In which year was the Battle of Plassey fought?

Ans. 1957.

Q9. Who is known as the father of history?

Ans- Herodotus

Q10. Where is ‘Great Bear Lake’ found in the world?

Ans. Canada.

Q11. Which is the largest lake in Japan?

Ans. Biwa.

Q12. Which bank is called bankers bank of India?

Ans. Reserve Bank of India(RBI).

Q13. Which is the 29th state of India?

Ans. Telangana.

Q14. Which state has the longest coastal line in India?

Ans. Gujarat.

Q15. Which is the smallest country in the world?

Ans. Vatican City.

gk questions for class 5 to 7 with answers, gk questions for class 7 pdf, general knowledge for class 7 pdf, gk quiz for class 7.

Above article for “Gk Questions for class 7 kids with answers” hope will help you while preparing your competitive exams or any inter-school gk quiz for class 5 to 7 competition. if you have any other query then you can comment and let us know your suggestions.

Related Topics General Question for class 5th grade kids with answers in english Read More

Related Topics General Question for class 6th grade kids with answers in english Read More

1 thought on “gk questions for class 7- gk quiz for class 7 with answers”

  1. Pingback: 99 easy general knowledge questions and answers - Gk For Kids

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: