gk quiz questions for kids of class 9 with answers

This article “gk quiz questions for kids of class 9 with answers” will help you in sorting some easy General knowledge(Gk) quiz questions for kids of age 14 may be he/she is studying in class 9 or class 8.

Here are some “gk questions for class 9” help child to crack general knowledge quiz for his grade 9 science competition. The students can refer these gk questions for class 8 to 9 with answers or of any grade could refer these gk questions for class 9 in english.

gk quiz questions for kids of class 9 with answers

gk questions for class 9 with answers – General Knowledge (gk) quiz for class 9

Q1. Who defeated Ibrahim Lodhi in the first battle of Panipat?

Ans: Mughal forces of Babur.

Q2. The chemical symbol of Tin?

Ans: Sn

Q3. Which language is used to create macros in MS Excel?

Ans: Visual Basic

Q4. Which Union Territories has the highest literacy rate?

Ans: Kerala (96.2%) literacy rate.

Q5. Amongst the currency quotes USD/JPY, USD/Euro and USD/CAD, which one of the following is referred as the base currency for quotes?

Ans:

Q6. Which gas polluted Bhopal during the gas tragedy?

Ans: methyl isocyanate

Q7. Who is the No 1 painter in the world?

Ans: Leonardo Da Vinci.

Q8. Norman Ernest Borlaug is regarded as the father of?

Ans: Green Revolution.

Q9. Peter Parker is the original name of which superhero?

Ans: Spider-Man.

Q10. What foods are high in b12?

Ans: fish, meat, poultry, eggsmilk.

Q11. Which language is used by the computer to process data?

Ans. Binary Language.

Q12. Which country gifted The Statue of Liberty to the United States?

Ans: France

Q13. Who painted the Mona Lisa?

Ans. Leonardo da Vinci.

Q14. Which is the first element on the periodic table of elements?

Ans. Hydrogen.

Q15. What is the name of the Greek God of music?

Ans. Apollo.

Q16. Who is the inventor of electricity?

Ans: Benjamin Franklin.

Q17. How many nuclear power plants are in India?

Ans: 7 nuclear power plants.

Q18. Which country has the biggest nuclear power plant?

Ans: United States of America.

Q19. Which was the first nuclear power plant in india?

Ans: Tarapur Atomic Power Station

Q20. Who is the biggest toy manufacturer?

Ans: Mattel.

science quiz for class 9 with answers

More Article Resources for other class kids

General Knowledge Questions with answers for school kids of age 10 to 14

Gk questions for kids of class 9, gk questions for class 8/9 with answers, gk questions for class, general knowledge for kids pdf, gk quiz for class 9 kids, easy gk questions.

Above article for “General knowledge for kids age 14 easy gk questions” hope will help you while preparing your competitive exams or any inter-school gk quiz for school kids competition. if you have any other query then you can comment and let us know your suggestions.

Simple 100 Gk Questions for schooling class kids with answers Read More

General Question for class 5th grade kids with answers in english Read More

General Question for class 6th grade kids with answers in english Read More

Top 25 GK Questions for schooling kids of class 7 Read More

Gk questions for kids of class 4 Read More

gk questions for class 8 to 9 with answers, gk questions for class 9 pdf, general knowledge for class 9 pdf, gk quiz for class 9.

These article for “Gk Questions for class 9 kids with answers” hope will help you while preparing your competitive exams or any inter-school gk quiz for class 8 to 9 competition. if you have any other query then you can comment and let us know your suggestions.

Related Topics General Question for class 5th grade kids with answers in english Read More

Related Topics General Question for class 6th grade kids with answers in english Read More

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: