what are the latest gk questions for primary kids students

Today many primary school kids come across a question when they are going to a quiz competition and search on google as “what are the latest gk questions for primary kids students” of which i listed some gk quiz questions for kids of primary.

Children nowadays spend a lot of time on their phones and computers and play games and watch videos. Although these activities surround them with joy, they rarely teach them anything. Your child is very important with the events happening in the world.

what are the latest gk questions for primary kids students

The world is getting incredibly competitive with each passing day and if you want your child to be thrilled, it is essential that they are well read and knowledgeable.

One of the best ways to help your children learn and build their knowledge is to build general knowledge. We have prepared a list of basic GK questions for children that will help your child learn.

gk questions for kids in english

gk questions for primary kids students

Q1. Who is the author of ‘Origin of Species’?

Ans: Charles Darwin.

Q2. What is Light year?

Ans:  It is the unit of distance.

Q3. Who is the author of ‘Wings of Fire’?

Ans: A.P.J. Abdul Kalam

Q4. Which country is the largest producer of Coffee?

Ans: Brazil.

Q5. How many kite festivals does India have in a year?

Ans: 200.

Q6. What is the professional Twenty20 cricket league in India called?

Ans: IPL

Q7. Which are the two houses of the Parliament?

Ans: Rajya Sabha and Lok Sabha

Q8. How many states and union territories are there in India?

Ans: 29 states and 7 union territories.

Q9. Who was the first Indian to receive the Nobel peace prize?

Ans: Rabindranath Tagore

Q10. Which state is known as ‘Scotland of the East’ in India?

Ans: Meghalaya

Q11. How many Olympic medals has India won up until now?

Ans:28 medals in total (9 gold, 7 silver, and 12 bronze)

Q12. How many years after Saturn orbits about once?

Ans: 29 Years.

Q13. Jupiter orbits the sun about once every how many years?

Ans: 12 years.

Q14. Who is known as the Flying Sikh of India?

Ans: Milka Singh.

Q15. Which colour symbolizes peace?

Ans: White.

gk questions with answers for kids,

gk questions with answers 2020 ,gk questions like kbc,

general knowledge questions based on india, gk questions current affairs 2020 in english, gk questions based on science

gk questions about animals with answers, g k questions in english with answers 2020

common general knowledge questions and answers

Above article for “what are the latest gk questions for primary kids students” hope will help you while preparing your competitive exams or any inter-school gk quiz for school kids competition. if you have any other query then you can comment and let us know your suggestions.

Simple 100 Gk Questions for schooling class kids with answers Read More

General Question for class 5th grade kids with answers in english Read More

General Question for class 6th grade kids with answers in english Read More

Top 25 GK Questions for schooling kids of class 7 Read More

Gk questions for kids of class 4 Read More

gk important question in hindi Read More

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: